ممنوعیت اهانت به قرآن در دانمارک-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ممنوعیت اهانت به قرآن در دانمارک

پارلمان دانمارک طرحی را به تصویب رساند که اهانت به متون مذهبی را ممنوع می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۸ - ۱۶ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 07
کد خبر: ۲۱۷۳۹۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ پارلمان دانمارک امروز پنجشنبه طرحی را به تصویب رساند که سوزاندان قرآن در این کشور واقع در شمال اروپا را ممنوع می‌کند. 

این طرح که «رفتار نامناسب با متون دارای اهمیت برای اعضای یک جامعه مذهبی را جرم‌انگاری می‌کند»  با ۹۴ رأی مثبت در پارلمان دانمارک که ۱۷۹ کرسی دارد مورد موافقت قرار گرفت. ۷۷ قانونگذار با آن مخالفت کردند.

رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند طبق این مصوبه سوزندان، پاره کردن یا اهانت به متون مذهبی در اماکن عمومی می‌تواند به صدور حبس تا ۲ سال برای فرد مجرم منجر شود. 

تصویب این طرح چند ماه بعد از اهانت به قرآن در دانمارک و سوئد صورت گرفت. این موضوع موجب خشم کشورهای جهان اسلام شد که از این دو کشور خواستند این اقدامات را متوقف کنند. 

اهانت به کتاب مقدس مسلمانان علاوه بر دانمارک در سوئد نیز اتفاق افتاده است. در این کشور این اقدامات موهن باعث ایجاد یک بحران دیپلماتیک برای سوئد شد و تظاهرات‌هایی را در چندین کشور مسلمان به همراه داشت که خواستار تحریم کالاهای سوئدی شده بودند. 

اهانت به قرآن همچنین مسئولان سوئد را به هشدار درباره افزایش تهدیدهای امنیتی علیه منافع این کشور وادار کرد. چند ماه پیش مقام ارشد سوئدی گفت سوئدی‌های خارج از کشور و مشاغل مرتبط با سوئد «باید هوشیاری و احتیاط بیشتری به خرج دهند.»

برخی از کشورهای غربی از جمله آمریکا مدعی شده بودند که اقدامات موهن به کتب مقدس مذهبی بخشی از «آزادی بیان» محسوب می‌شود و جلوگیری از آن جایز نیست.

این در حالی است که  در بسیاری از کشورهای غربی حتی تردید در تعداد کشته‌های یهودیان در جنگ دوم جهانی می‌تواند دردسرهای جدی داشته باشد. حتی مورخین غربی در محیط‌های آکادمیک هم باید مواظب آن باشند که با نگارش مطلبی در خصوص هولوکاست، برای خود سال‌ها دردسر نتراشند. 

محاکمه مرحوم پروفسور روژه گارودی به جرم زیر سوال بردن هولوکاست در کتاب مشهورش از جمله مواردی است که تناقض‌های کشورهای غربی در این دلیل‌تراشی‌ها را نشان می‌دهد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر